Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
29 °C 22%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Επιστήμη - Υγεία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το 20% των ασθενών με καρκίνο πνεύμονα δεν κατανοεί τη νόσο, ούτε τη θεραπεία
Ημερομηνία: Σήμερα 18/6/2025, 08:00 - Εμφανίσεις: 20



Ένας στους τρεις ασθενείς με καρκίνο πνεύμονα στη χώρα μας, δεν έχει επαρκή ενημέρωση από τους γιατρούς για τη νόσο του, αν και το υπόλοιπο 60-70% τονίζει ότι τόσο η ενημέρωση, όσο και η πρόσβαση στην ιατρική του ομάδα είναι ικανοποιητική.

Ασθενείς και φροντιστές περιμένουν επίσης η φωνή τους να εισακούγεται περισσότερο από τους επαγγελματίες υγείας, καθώς στο 60% των περιπτώσεων, οι θεραπείες δεν εναρμονίζονται πλήρως με τις προτιμήσεις τους, παρότι ένα 58,1% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συμμετοχή του στις αποφάσεις για τη θεραπεία του.

Ειδικά για το θεραπευτικό σχήμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί, οι ασθενείς ζητούν περισσότερο χρόνο συμβουλευτικής, καθώς επίσης και την παροχή των πληροφοριών για τις διαθέσιμες θεραπείες γραπτά, ώστε το βέλτιστο θεραπευτικό σχέδιο να διαμορφώνεται με τη συνεργασία γιατρού – ασθενή, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρενέργειες, την τοξικότητα των φαρμάκων και τη διττή ανάγκη τόσο για την ποιότητα όσο και για την διάρκεια της ζωής.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); 1 στους 5 Έλληνες δυσκολεύεται να κατανοήσει τις πληροφορίες για τον καρκίνο του πνεύμονα Τομογραφία θώρακος υψηλής ανάλυσης Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την 9η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τον Καρκίνο του Πνεύμονα (LUCE), μέλος του οποίου είναι η Fairlife LCC.

H χώρα μας μετείχε στην έρευνα μαζί με άλλες 27 χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τη συμμετοχή 172 Ελλήνων ασθενών και φροντιστών, ηλικίας 55-64 χρόνων, εκ των οποίων το 77,3% ήταν γυναίκες.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Σε σύνολο, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν τα εξής: Το 93,5% των Ελλήνων συμμετεχόντων θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες και δεδομένα για την περίθαλψη.

Το 33,8% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι δεν έλαβε επαρκείς πληροφορίες για διάγνωση, θεραπεία και φροντίδα.

Πάντως, το 66,3% των Ελλήνων ασθενών δήλωσε ότι έλαβε τις απαραίτητες πληροφορίες –  ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Επιστήμη - Υγεία"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
29 °C 22%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies